Oleorutes
4 L'OLIVAR DE COMA-SEMA
Distància: 2,6 km

Aquesta passejada, la podem iniciar al meravellós llogaret d'Orient, al fons de la vall del mateix nom, al vessant central i oriental de la serra de Tramuntana. D'Orient prenem per la carretera en direcció a Bunyola i, a uns cent metres a mà dreta, trobam l'entrada al camí de Coma-sema. Passam el primer portell i, a uns cinc-cents metres, deixam a mà esquerra les cases de Son Vidal.

Continuant pel camí principal, uns set-cents metres després de Son Vidal ens topam amb les barreres d'entrada a la finca de Coma-sema. Cal advertir que, a partir d'aquí, el trajecte transcorre per terrenys de propietat privada i el seu propietari fa pagar un peatge per visitar l'olivar i a les cases de Coma-sema (tel. 971 180 117).

Just en entrar a l'olivar de Coma-sema, ja començarem a passar gust de passejar per un esplèndid olivar sobre terrenys marjats. Cinc-cents metres després, sempre seguint el camí principal, passarem unes barreres metàl·liques, que solen estar obertes. A mà dreta, tenim un sementer, on se sol sembrar farratge, i just davant, un altre olivar, on podem contemplar oliveres de formes capritxoses. D'aquí, al final del camí i dalt d'un turó, ja veim les cases de Coma-sema.

Coma-sema és un bon exemple de possessió de muntanya. De l'època medieval, conserva una tafona tradicional de tracció mecànica, que, gràcies a la tenacitat del que n'és propietari, encara avui funciona.
4 L'OLIVAR DE COMA-SEMA - Rutes - Oleorutes - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear 4 L'OLIVAR DE COMA-SEMA - Rutes - Oleorutes - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear 4 L'OLIVAR DE COMA-SEMA - Rutes - Oleorutes - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear 4 L'OLIVAR DE COMA-SEMA - Rutes - Oleorutes - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Dades d'interès
Preu: No gratuït
Durada: 30 min
Dificultat: Dificultat
Mitjà de transport: peu

Mapa
Agroturismes
Logo Govern