Estudi del consum i la procedència dels aliments a Mallorca 2023
( 04/01/24 )

Ja es pot consultar l'estudi del consum i la procedència dels aliments a Mallorca 2023 al portal web www.illesbalearsqualitat.es.

 

Les dades de l'estudi reflecteixen que, en l'evolució de la cistella de la compra des de 2018 fins al 2023, no hi ha grans variacions en la relació a la compra d'aliments d'origen vegetal. No obstant això, en relació amb els aliments d'origen animal, disminueix el consum de carn (del 97% al 94%), peix (del 95% al 93%), ous (del 99% al 93%) i llet (del 96% al 91%), la qual cosa es pot atribuir a un augment de preu d'aquests productes, significativament superior a la pujada que han sofert la resta de productes alimentaris. S'observa a més un increment del consum de formatge (del 90% al 95%); baixa a més de manera molt important la compra d'oli d'oliva (del 99% al 83%) la qual cosa està relacionada amb l'increment dels preus. En relació amb el vi, cal dir que el 55% en compra, xifra que no experimenta variació.

 

En relació amb l'evolució de la influència de l'origen en la decisió de compra (2018-2023), excepte en relació amb la sal i el vi, els compradors han evolucionat a favor de la compra d'aliments originaris de les Illes Balears, en especial en el cas de la carn (del 42% al 66%), formatge (del 63% al 85%), peix (del 41% al 70%), llet (del 34% al 50%) i oli d'oliva (del 55% al 69%). 

 

Estudi del consum i la procedència dels aliments a Mallorca 2023 - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern