LA PRODUCCIÓ DE VI DE QUALITAT DIFERENCIADA DE LES ILLES BALEARS ARRIBA AL SEU MÀXIM HISTÒRIC.
( 28/12/23 )

L'any 2023 s’han veremat 2.107 hectàrees de vinyes, la producció de les quals s’ha destinat a l’elaboració de vins de qualitat diferenciada: denominació d'origen i vi de la terra. La superfície s’ha incrementat en 95 has, un 4,9% més  respecte a la de l'any 2022.

En relació a la producció de raïm, val destacar que s’han superat les 11mil tones, de les quals un 62% corresponen a raïm negre i un 38% a blanc.


La verema s'ha incrementat un 9,7%, augment atribuïble a la major superfície de vinya i a l’increment de producció de les vinyes joves. La producció per hectàrea ha estat de 5.262 kg/ha, un 4,5% superior a l'any 2022.


El raïm produït ha permès l'elaboració de 6,8 MM de litres de vi, un 7,7% més que l'any 2022, això suposa el màxim històric de producció de vi de qualitat diferenciada a les Illes Balears. El vi negre suposa el 45% de la producció, superant a la de vi blanc  (38%) i rosat (17%).



Més informació

http://www.illesbalearsqualitat.es/iquafront/entradas/1518150?lang=ca

LA PRODUCCIÓ DE VI DE QUALITAT DIFERENCIADA DE LES ILLES BALEARS ARRIBA AL SEU MÀXIM HISTÒRIC. - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern