La producció de vi de la terra d'Eivissa s'incrementa un 9%
( 05/12/23 )

La verema 2023 es va iniciar a Eivissa el dia 24 de juliol amb la recol·lecció del raïm moscatell. L'absència de gelades i unes precipitacions abundants a la primavera, 83 litres/m² el mes de maig, varen afavorir una elevada producció que va minvar pels coloms tudó i les temperatures elevades de l’estiu, amb 64 dies amb temperatures superiors als 30ºC. La producció de raïm ascendí a 218 tones, 139 tones de raïm negre i 79 tones de raïm blanc, la producció per hectàrea va ser de 3.460 kg, un 8% superior a l’anyada 2022.

 

L’anyada 2023 ha finalitzat amb una producció de vi de 1.324 hl, un 8,6% superior a l'anyada 2022, s’han elaborat 568 hl de vi rosat, 411 hl de vi blanc i 345 hl de vi negre. El rendiment ha estat de 60,6 litres de vi per 100 kg de raïm, un dels rendiments més baixos dels últims anys, atribuïble a les elevades temperatures que van propiciar grans de raïm de menor grandària. No obstant això, l’elevada insolació del mes de juliol va propiciar un raïm amb un elevat contingut en polifenols que aportaran color i qualitat als vins de l’anyada 2023.

 

La producció de vi de la terra d'Eivissa s'incrementa un 9% - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern