DIA MUNDIAL DE L’OLIVERA 2022
( 21/11/22 )

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca i la Denominació d’Origen Oliva de Mallorca es sumen al Dia Mundial de l’Olivera amb un programa d’activitats que s’estendrà fins dia 26 de novembre.

 

Amb propostes diverses com una xerrada de l’investigador de cultura popular Rafel Perelló, rutes guiades per olivars i tafones, tasts d’oli d’oliva verge extra, collita d’oliva per salar, exposicions i activitats en família, la DOP Oliva de Mallorca i la DOP Oli de Mallorca pretenen reivindicar el paper de l’olivera, un arbre amb gran significat social, cultural, econòmic i mediambiental.

 

Una activitat per a infants al voltant de l’exposició “Oliveres. Pareidolies de Tramuntana” i la presentació del llibre de Joan Mayol “L’Oli de Mallorca. Dos mil anys d’història, vint anys d’excel·lència” tancaran la programació coincidint amb el Dia Mundial de l’Olivera.

 

Tot i que no va ser proclamat oficialment com a tal fins a la 40 reunió de la Conferència General de la UNESCO el 2019, ambdós consells reguladors ja des de l’any 2017 impulsen el Dia Mundial de l’Olivera amb la finalitat de fer als illencs partícips de l’important  patrimoni olivarer existent a Mallorca i els valors que té associats.

 

Podeu consultar el programa d’activitats pitjant aquí.

 

DIA MUNDIAL DE L’OLIVERA 2022 - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern