Dades de producció i comercialització 2015 dels vins de qualitat de les Illes Balears
( 29/03/16 )

Les Denominacions d’Origen (DOP) Binissalem i Pla i Llevant i els Vins de la Terra de les Illes Balears, Serra de Tramuntana, Mallorca, Eivissa, Formentera i Illa de Menorca han produït 54.458,58 hectolitres el 2015, un 11,88% més que l’any anterior.

 

Pel que fa al volum de comercialització dels vins de qualitat de les Illes Balears ha davallat, per primera vegada el 2015, en un 5,77%. Una minva que s’explica, principalment, per la manca d'existència del producte atès que l'any 2014 la producció de vi s’havia reduït en un 5,88%.

 

Un fet que de ben segur es recuperarà enguany atès que aquest any 2015 ha augmentat el volum total de vi produït.

 

El vi negre continua sent el més comercialitzat el 2015 amb 25.892,51 hectolitres, seguit pel blanc (13.272,30 hl) i el rosat (6.257,40 hl). Pel que fa al valor econòmic del vi comercialitzat el 2015 representà 29.643.822 euros

 

La majoria dels caldos es consumeixen a les Illes Balears, on es comercialitza un 80% del producte, mentre que a la Unió Europea hi arriba gairebé el 14%, a la resta d’Espanya l’1,60% i a tercer països el 4,44%. Entre les exportacions a l’àmbit europeu destaca el mercat alemany que s’endú un 81% mentre que, pel que fa els països fora de l’àmbit comunitari el principal consumidor és Suïssa amb un 76,65% tot i que els vins de qualitat de les Illes Balears arriben fins als Estats Units, el Japó, la Xina o Panamà.

 

Més informació:

Dades de producció i comercialització 2015 dels vins de qualitat de les Illes Balears - Notícies - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern