1 verderol
1 figa
1 patata dolça
200 grams allioli de pebre torrat
Pa de sopes (4 llesques)
Oli de Mallorca
Farigola
Romaní
Sal
- Verderol marinat: filetegeu el peix i marineu amb 50 grams de sal fina i 20 grams de sucre per quilo de peix durant tres hores. Netegeu-los de la marinada i submergiu-los en Oli de Mallorca, afegiu un all i farigola. Deixeu marinar uns tres dies.
- Figa: talleu la figa en quatre trossos, feu una mescla amb Oli de Mallorca, una mica de sucre, flor de sal i romaní. Deixeu unes hores en repòs.
- Patata dolça: cuineu la patata amb la pell en aigua i sal, a foc lent, peleu la patata i xafeu-la amb l’ajuda d’una forqueta. Afegiu un poc d’Oli de Mallorca.
- Allioli de pebre torrat: feu un allioli tradicional, afegiu pebre torrat a la mescla i tritureu tot en conjunt.
Sobre una llesca de pa de sopes, poseu un poc de puré de patata dolça; afegiu sobre el puré un tros de verderol marinat, un punt d’allioli amb pebre torrat i, per acabar, un tros de figa. Podeu acompanyar amb una mica d’ensalada.