ANEC GLACEJAT AMB PALO DE MALLORCA I ESPÈCIES, SUC DE CARABASSA I PATATES A LA MOSTASSA EN GRA
: Plat principal | : 4 | : Mitjana
Ingredients
4 pits d'ànec
Glacejat de Palo de Mallorca i espècies
1 cullerada cardamom
1 cullerada de clau d’olor
1 cullerada d’anís verd
150 ml de xarop d'erable de sucre
100 ml de Palo de Mallorca
SUC DE CARABASSA
INGREDIENTS
500 g de carabassa (pelada i tallada)
400 ml de brou de pollastre blanc
Suc de llima dolça
Pebre i sal
Patates a la mostassa en gra
600 g de patates
1 cullerada de llavors de mostassa
100 ml d’agràs
2 cullerades de julivert picat
100 ml d’Oli de Mallorca
Pebre i sal
Preparació
Torrau lleugerament les espècies en una paella calenta.
Afegiu-hi el Palo de Mallorca i el xarop d'erable de sucre, i reduïu-ho fins que comenci a espessir.
Retirau-ho del foc i deixau-ho refredar.
Disposau tot els ingredients en un cassó i coeu-los de 15 a 20 minuts.
Passau-ho per la liquadora i per un colador xinès fi.
Assaonau-ho a voler.
Bulliu l’agràs i abocau el suc calent damunt les llavors de mostassa.
Xopau-les durant 1 hora.
Bulliu les patates amb la pell durant 15 o 20 minuts, fins que siguin toves.
Colau-les bé i deixau-les refredar fins que es puguin manejar amb la mà.
Pelau les patates i col·locau-les en un bol.
Afegiu-hi les llavors de mostassa xopades, l’Oli de Mallorca i el julivert ben picat.
Mesclau amb una forqueta, fins a obtenir un puré consistent.
Assaonau-lo a voler.
Encalentiu una paella i fregiu-hi els pits d’ànec amb la pell amb contacte amb la paella, fins que quedin cruixents i daurats.
Girau-los de dalt a baix i pintau la pell amb el glacejat de Palo de Mallorca i espècies.
Enfornau els pits durant 4 minuts a molta temperatura (200ºC).
Presentació
Col·locau un pit d'ànec al plat i posau-hi devora una part de les patates a la mostassa en gra.
Serviu-ho amb el suc de carabassa calent.