LLAMPUGA A LA PLANXA AMB BARRA DE PATATA I FORMATGE MAHÓN-MENORCA
: Plat principal | : 4 | : Mitjana
Ingredients
15 unitats de patató
120 g de Sobrassada de Mallorca
120 g de formatge Mahón-Menorca semimadurat
80 g de mantega
480 g de filets de llampuga
12 g de llavors de rosella
1 cullerada de quallada de formatge
1 cullerada de caviar
Preparació
Enfornau les patates amb la pell durant 30 minuts a 180ºC; després, pelau-les i ratllau-les.
Ratllau el formatge Mahón-Menorca.
Encalentiu la Sobrassada de Mallorca i llevau-li l’excedent de greix.
Mesclau-ho amb la mantega.
Estirau-ho en una placa, nivellar-ho a 2 cm d’alt i congelau-ho.
Tallau un rectangle de 5 cm per 2 cm i marcau-lo a la planxa.
Retirau-lo de la planxa i pels costats rebossau-ho en les llavors de rosella; acabau de coure-ho al forn.
Marcau la llampuga a la planxa.
Aire de tomàtiga
500 ml de sèrum de tomàtiga
15 g de lecitina
Mesclau els ingredients i treballau-los amb una batedora.
Picada pebre
1 Ceba
2 tomàtigues
20 g de coriandre
7 gotes de tabasco
Tallau-ho tot en petits daus i mesclau-ho.
Presentació
Dins un plat calent col·locau la barra de patata, formatge Mahón-Menorca i Sobrassada de Mallorca; a sobre posau dos filets de llampuga.
Al damunt, posau-hi la picada pebre.
Acabau amb una cullarada d’aire de tomàtiga.
Decorau el plat amb quallada de formatge i caviar.