Gastronomia
Oli de Mallorca
BACALLÀ AMB SOBRASSADA DE MALLORCA I BOLETS
: Plat principal | : 4 | : Mitjana
Ingredients
Fons neutre de Mandioca 2 l d’aigua 300 g de mandioca Bulliu l’aigua. Incorporau-hi la mandioca quan l’aigua comenci a bullir. Removeu durant 15 minuts a foc lent. Triturau-ho amb el robot fins que quedi una pasta fina. Passau-ho per un colador i deixau-ho refredar. Salsa de Vi: 1 l de vi negre 100 g de sucre 1 l de fons neutre de mandioca Bolets amb Sobrassada de Mallorca 500 g de bolets variats 50 g de Sobrassada de Mallorca 1 l de brou de peix, (preferiblement fet amb espines i pells de bacallà) 800 g de llom de bacallà dessalat 12 grans de raïm pelats i sense pinyols Oli de Mallorca Cibulet Sal
Preparació
Salsa de Vi: Posau el vi i el sucre dins una olleta a foc suau. Una vegada que hagi reduït fins a una tercera part, incorporau-hi uns 300 ml de fons neutre de mandioca. Coeu-ho a foc suau fins que la salsa tengui una textura un poc espessa. Durant la cocció procurau anar llevant la sabonera que es crea a la superfície de la salsa. Retirau la salsa del foc fins que s’hagi d’utilitzar. Bolets amb Sobrassada de Mallorca: Posau dins una olla el brou de peix i coeu-lo a foc suau. Reduïu-lo fins a una tercera part del volum inicial i procurau eliminar totes les impureses que es creen a la superfície. Afegiu al brou mig litre del fons de mandioca. Coeu-ho fins a aconseguir una textura untuosa. Després, reservau-ho fins al moment que s’hagi d’utilitzar. Netejau els bolets i tallau-los en trossos grossos. Ofegau-los dins una olleta amb un poc d’oli de Mallorca. Una vegada s’hagi evaporat el líquid que han tret els bolets, afegiu-hi la Sobrassada de Mallorca: s’ha de fondre lleugerament, sense cremar-la. Mullau els bolets i la Sobrassada de Mallorca amb unes cullerades de brou de peix, lligat amb fons de mandioca. Reservau-ho en un lloc calent fins que s’hagi d’utilitzar. Marcau els lloms de bacallà dins una paella amb un poc d’Oli de Mallorca. Retirau-los del foc una vegada que la pell estigui ben daurada. Mullau els lloms de bacallà amb la salsa de vi. Acabau la cocció dels lloms de bacallà dins el forn, a 200ºC, durant uns 5 minuts.
Presentació
Encalentiu els bolets i la Sobrassada de Mallorca, i posau-ho al punt de sal. Disposau els lloms de bacallà cuits dins el plat i acompanyau-los dels bolets amb Sobrassada de Mallorca. Acabau el plat amb un poc de salsa de vi, amb els grans de raïm pelats i sense pinyols i un poc de cibulet.
Bacallà amb Sobrassada de Mallorca i bolets - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Tomeu Caldentey
Tomeu Caldentey - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Tomeu Caldentey
Rte. Es Molí d'en Bou - Sant Llorenç (Mallorca)
Tel: 971 56 96 63
molidenbou@terra.es
Logo Govern