1 Ensaïmada de Mallorca familiar sense sucre
250 g de ametlla de Mallorca crua mòlta
250 g de sucre
150 g de saïm
1 cullerada sopera de panses moscatell, tallades i sense grans
? cullerada sopera de pinyons
2 albercocs secs tallats a petits quadrats
2 figues seques tallades en tires
Canyella
Ratlladura de llimona
Un tassó d'aigua
Preparació
Desfulleu amb cura l'ensaïmada. Assequeu la meitat del desfullat obtingut dins el forn a temperatura baixa, a uns 100ºC. Dissolgueu el sucre amb l'aigua a foc lent, incorporeu el saïm, afegiu les panses prèviament hidratades en aigua, afegiu la canyella i la ratlladura de llimona.
Agregueu la meitat de l'ensaïmada assecada al forn esmicolada amb un ganivet, la ametlla mòlta, les figues i els albercocs, removent fins aconseguir una textura de massapà. Retireu del foc i deixeu refredar.
Obteniu un cruixent d'ensaïmada, assecant al forn a baixa temperatura algunes làmines entre dos "silpat". Estireu les làmines de la resta de l'ensaïmada intercalant capes d'ensaïmada i capes de massapà d'ensaïmada. Talleu en rectangles de 6 x 4 cm.
Presentació
Col·loqueu 2 peces per comensal, cobertes amb cruixents i decoreu el plat amb encenalls d'Ensaïmada de Mallorca i trossos dels fruits utilitzats en la massa de massapà.