Gastronomia
Ensaïmada de Mallorca
ROTLLO D'ENSAÏMADA DE MALLORCA FARCIT DE "MOLE POBLANO" SOBRE PURÉ DE BONIATO AMB SALSA DE FRUITS VERMELLS AL "CHIPOTLE"
: Plat principal | : 0 | : Mitjana
Ingredients
- Rotllo 1 Ensaïmada de Mallorca individual sense sucre 150 g de "mole Doña María" 50 g de sofregit de tomàtiga 150 g de pit de pollastre cuit esmicolat 250 ml de brou blanc (brou procedent de coure el pit de pollastre, amb porro, ceba i pastanaga) - Puré de Moniato 100 g de moniato cuit 50 g de nata liquida 1 dent d'all fornejat picat Herbes de farigola i anet - Salsa de chipotle 100 g de groselles 50 g de grans de magrana 1 llauna de "chiles chipotles" (reserveu el líquid) 50 g de sucre 50 ml de aigua
Preparació
- Rotllo d'Ensaïmada de Mallorca: retireu l'escorça de l'ensaïmada sense que es trenqui i reserveu. Dins una casserola, aboqueu la pasta de "mole" amb el sofregit de tomàtiga i poseu al foc durant 20 minuts. Incorporeu, poc a poc i a foc lent, el brou blanc i afegiu després el pit de pollastre cuit esmicolat. Poseu el "mole" dins la escorça d'ensaïmada i enrotlleu. - Puré de moniato: coeu el moniato dins aigua i guardeu el líquid. En un cassó poseu el moniato cuit i triturat, l'all picat i una mica del líquid procedent de la cocció del moniato. Mescleu i afegiu la nata líquida. Afegiu les herbes i deixeu cimentar. - Salsa de "Chipotle": prepareu un coulis amb les groselles, els grans de magrana i el sucre, agregueu aigua si fos necessari. Afegiu el suc de "chiles chipotles" a gust del cuiner.
Presentació
Munteu el puré de moniato en forma de duquesa, col·loqueu el rotllo d'Ensaïmada de Mallorca i adorneu amb la salsa de "chipotle".
Rotllo d'Ensaïmada de Mallorca farcit de "mole poblano" sobre puré de boniato amb salsa de fruits vermells al "chipotle" - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Ariel Alberto Villareal Salazar
Ariel Alberto Villareal Salazar - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Logo Govern