GELAT DE FORMATGE MAHÓN-MENORCA AMB TRUFA I OLI DE MALLORCA
: Postre | : 4 | : Alta
Ingredients
GELAT DE FORMATGE DE MAHÓN-MENORCA
-1 litre de llet
-200 grams de sucre
-4 rovells d'ous
-300 grams de Formatge Mahón-Menorca
-10 grams d'estabilitzant per a gelat
-20 grams d'Oli de Mallorca
ESCUMA DE TRUFA
-1 litre de llet
-200 grams de sucre
-1 cullerada d'Oli de Mallorca
-10 grams de retalls de trufa
ALTRES INGREDIENTS:
-12 làmines de trufa d'estiu
-4 cullerades de Formatge Mahón-Menorca ratllat
-1 cullerada de confitura de peres
-1 cullerada de confitura de tomàtigues
-4 cullerades de compota de poma
-16 daus de plumcake de fruits secs
-4 nous caramelitzades
-16 daus de poma golden amb un condiment d'Oli de Mallorca, cebollí i flor de sal
-4 grans de raïm pelats i condimentats amb la poma
Preparació
GELAT DE FORMATGE MAHÓN-MENORCA
-Bulliu ? litre de llet amb el sucre.
-Mescleu i remeneu la resta de la llet amb el rovell d'ou.
-Incorporeu l'estabilitzant a la llet quan comenci a bullir.
-Afegiu la llet bullida a la mescla de rovells d'ou i llet.-
-Mescleu bé tot el conjunt i deixeu coure uns minuts a foc suau (+/- 80º)
-Incorporeu el Formatge Mahón-Menorca ratllat i remeneu fins que es dissolgui.
-Filtreu i deixeu madurar dins la gelera 24 hores.
-Deixeu dins la gelera fins obtenir consistència de crema i afegiu l'Oli de Mallorca poc a poc.
-Guardeu dins el congelador fins el moment de la seva utilització.
ESCUMA DE TRUFA
-Poseu la llet a encalentir conjuntament amb el sucre i els retalls de la trufa.
-Retireu del foc una vegada hagi començat a bullir.
-Incorporeu l'Oli de Mallorca i deixeu refredar. Una vegada fred, deixeu reposar 24 hores dins la gelera.
Presentació
-Disposeu en el plat una cullerada de compota de poma.
-Repartiu per tota la superfície del plat la resta d'ingredients (confitures, fruites, fruits secs, plumcake ).
-Encalentiu lleugerament la llet de trufa i emulsioneu amb una batedora fins aconseguir una escuma lleugera.
-Formeu una bola de gelat de Formatge Mahón-Menorca i disposeu-la sobre la compota de poma.
-Empolseu el gelat amb el formatge ratllat.
-Acabeu el plat amb unes cullerades d'escuma de trufes.