SOPA DE MADUIXES:
-? quilo de maduixes
-75 grams de sucre
-25 grams d'Oli de Mallorca
GELAT DE PEBRE VERD:
-1 litre de llet
-200 grams de sucre
-50 grams de pebre verd en gra
-40 grams de farina de blat de moro (maicena)
-50 grams d'Oli de Mallorca
SALSA DE CITRICS:
-250 grams de suc de taronja
-25 grams de suc de llimona
-25 grams de suc de llima
-75 grams de sucre
-200 grams de fondo neutre de tapioca (bulliu dos litres de aigua i incorporeu 300 grams de tapioca, remeneu sense aturar durant 15 minuts a foc suau i tritureu amb un robot fins aconseguir una pasta fina, passeu per un colador i deixeu refredar)
Preparació
GELAT DE PEBRE VERD:
-Poseu a bullir ? litre de llet conjuntament amb el sucre i pebre verd lleugerament picada.
-Diluïu la farina de blat de moro dins la resta de la llet freda (1/4 de litre).
-Incorporeu a la llet bullint la mescla de llet i farina de blat de moro.
-Cuineu tot el conjunt a foc suau fins que agafi consistència de crema.
-Retireu del foc i deixeu refredar.
-Guardeu dins el frigorífic una vegada freda la crema durant 24 hores.
-Coleu i poseu la crema a refredar fins que assoli una consistència cremosa.
-Incorporeu l'Oli de Mallorca quan la crema estigui mig gelada.
-Conserveu dins el congelador fins el moment de servir.
SOPA DE MADUIXES:
-Netegeu i trossegeu les maduixes.
-Tritureu les maduixes conjuntament amb el sucre.
-Incorporeu l'Oli de Mallorca poc a poc. Procureu que la sopa vagi absorbint l'oli com si se fos un gaspatxo.
-Passeu la sopa per un colador fi.
-Reserveu dins la gelera fins la seva utilització.
SALSA DE CITRICS:
-Poseu a encalentir dins un cassó el suc dels cítrics conjuntament amb el sucre.
-Incorporeu el fons de tapioca quan comenci a bullir el suc.
-Mescleu i cuineu fins que agafi una textura de salsa.
-Deixeu refredar i reserveu dins el frigorífic.
ESCUMA DE MEDUIXES:
-Liqüeu les maduixes.
-Mescleu el suc de maduixes amb la lecitina de soja i el sucre.
-Emulsioneu amb l'ajuda d'una batedora.
-Incorporeu l'Oli de Mallorca poc a poc sense aturar de batre.
-Reserveu fins el moment de la seva utilització.
Presentació
-Trossegeu unes maduixes i saltegeu-les dins una paella amb un poc de mantega i sucre. Reserveu a un lloc calent.
-Disposeu a la base del plat les maduixes saltejades.
-Incorporeu un poc de sopa de maduixes i un poc de salsa de cítrics.
-Formeu una bola de gelat i disposeu-la al plat.
-Acabeu el plat amb un poc de escuma de maduixes i unes gotes d'Oli de Mallorca.