CANELONS FARCITS DE VERDURES I OLIVES NEGRES AMB FORMATGE MAHÓN-MENORCA ARTESÀ SEMIMADURAT AMB SOFREGIT DE TOMÀTIGA I CREMA DE FORMATGE
: Plat principal | : 4 | : Mitjana
Ingredients
3 pastanagues
2 carabassons
2 pebres verds
1 pebre vermell
2 porros
15 beines de mongetes verdes
1 ceba
400 grams de Formatge Mahón-Menorca artesà semimadurat
5 fulles de alfàbrega
8 làmines de pasta per canelons
oli
all
olives negres aragoneses
Pel sofregit:
2 cebes
15 tomàtigues vermelles rama
all
oli
Per a la crema:
250 grams de Formatge Mahón-Menorca tendre
? litre de llet
0,3 litre de nata
Formatge Mahón-Menorca artesà madurat per ratllar
Preparació
Bulliu la pasta i reserveu. Netegeu i talleu les verdures molt petites i mescleu-les. Piqueu dos dents d'all i unes 10 ó 12 olives negres aragoneses.
Sofregiu dins una cassola l'all i les olives, després afegiu les verdures i deixeu coure a foc viu sense aturar de remenar durant uns 4 ó 5 minuts; afegiu l'alfàbrega picada i retireu del foc.
Una vegada estigui fred, farciu els canelons amb la verdura i el formatge semimadurat, que tallarem a rectangles de la mida del caneló, reserveu.
Sofregit: piqueu l'all i la ceba per sofregir dins una cassola. Quan estigui feta la ceba, afegiu la tomàtiga triturada i passada per un colador i deixeu a foc suau uns 45 minuts, poseu a punt de sal i sucre.
Crema de Formatge Mahón-Menorca tendre: poseu a bullir dins un cassó la llet i la nata; després afegiu el formatge i deixeu uns minuts més al foc. Passeu per la batedora, coleu i poseu a punt de sal. Reserveu.
Presentació
Col·loqueu els canelons sobre una palangana i fiqueu-los dins el forn a 150ºC uns 10 minuts. Encalentiu la crema i el sofregit. Finalment ratllarem el formatge madurat per damunt.