Gastronomia
Sobrassada de Mallorca
TERRINA DE VERDURES AMB SOBRASSADA (NOVA)
: Entrant | : 8 | : Mitjana
Ingredients

(per a vuit comensals):

 

Un manat d’espinacs cuits i escorreguts

100 g de Sobrassada de Mallorca

Fulles d’enciam variades

Salsa maionesa

200 g de pastanagues ratllades

50 g de farina fluixa

1 ceba tallada ben prima

1 porro tallat ben prim

1 gra d’all tallat ben prim

1 dl d’oli d’oliva

2,5 dl de nata

2 dl de brou vegetal

4 ous

Una llesca de pa remullat amb llet

Sal, pebre blanc molt i nou moscada

Preparació

Ofegau en una cassola amb l’oli d’oliva la pastanaga, el porro, la ceba i l’all. Tot seguit, afegiu-hi la farina i barrejau-la bé. Incorporau-hi el brou vegetal fins que hi quedi ben integrat. Condimentau-ho tot amb sal, pebre blanc molt i nou moscada i deixau-ho coure uns minuts.

 

Afegiu-hi els espinacs i la Sobrassada de Mallorca, i retirau la cassola del foc un minut més tard. Un cop refredat, disposau en un bol el farciment, els ous, la nata i la llesca de pa remullada amb llet i triturau el conjunt amb la batedora.

 

Disposau paper film en un motlle prèviament untat amb una mica de mantega. Ompliu el motlle amb els ingredients del bol triturats i coeu el pastís al bany maria al forn escalfat a 180 ºC durant 40 minuts aproximadament.

 

Serviu el pastís un cop fred acompanyat d’un grapat de fulles d’enciam i salsa maionesa.

Presentació

Recepta aportada pel Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca

Terrina de verdures amb sobrassada (NOVA) - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca
C/ Cuba, 2 Bajo 07006 EL MOLINAR (Palma de Mallorca)
Tel: 971 25 61 84
correo@sobrasadademallorca.org www.sobrasadademallorca.org
Logo Govern