(per a vuit comensals):
Un manat d’espinacs cuits i escorreguts
100 g de Sobrassada de Mallorca
Fulles d’enciam variades
Salsa maionesa
200 g de pastanagues ratllades
50 g de farina fluixa
1 ceba tallada ben prima
1 porro tallat ben prim
1 gra d’all tallat ben prim
1 dl d’oli d’oliva
2,5 dl de nata
2 dl de brou vegetal
4 ous
Una llesca de pa remullat amb llet
Sal, pebre blanc molt i nou moscada
Ofegau en una cassola amb l’oli d’oliva la pastanaga, el porro, la ceba i l’all. Tot seguit, afegiu-hi la farina i barrejau-la bé. Incorporau-hi el brou vegetal fins que hi quedi ben integrat. Condimentau-ho tot amb sal, pebre blanc molt i nou moscada i deixau-ho coure uns minuts.
Afegiu-hi els espinacs i la Sobrassada de Mallorca, i retirau la cassola del foc un minut més tard. Un cop refredat, disposau en un bol el farciment, els ous, la nata i la llesca de pa remullada amb llet i triturau el conjunt amb la batedora.
Disposau paper film en un motlle prèviament untat amb una mica de mantega. Ompliu el motlle amb els ingredients del bol triturats i coeu el pastís al bany maria al forn escalfat a 180 ºC durant 40 minuts aproximadament.
Serviu el pastís un cop fred acompanyat d’un grapat de fulles d’enciam i salsa maionesa.
Recepta aportada pel Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca