Bacallà
100 g de miques de bacallà
30 ml d’oli de Mallorca
1 gra d’all
Brins de safrà
Crema de bacallà
100 g de miques de bacallà
30 ml d’Oli de Mallorca
1 gra d’all
Ensalada de carabassó i tomàtiga
1 tomàtiga
½ carabassó
Oli de Mallorca
Sal amb taronja
Bacallà
Encalentiu l’oli on confitareu l’all pelat i tallat a làmines fins que sigui daurat. Retirau-lo i reservau-lo damunt un paper de cuina per tal que s’eixugui i quedi cruixent.
Confitau el bacallà a l’oli calent a foc suau uns 5 minuts, afegiu-hi uns brins de safrà i cuinau-ho tot 2 minuts més.
Crema de bacallà
Encalentiu l’oli amb l’all pelat i tallat a làmines fins que sigui daurat.
Retirau l’all i reservau-lo. Tot seguit, confitau el bacallà a foc suau uns set minuts.
Retirau el bacallà, triturau-lo amb una batedora de braç, juntament amb l’all, afegint-hi l’oli a poc a poc fins que quedi lligat i cremós.
Ensalada de carabassó i tomàtiga
Pelau la tomàtiga, eliminau-ne les llavors i tallau-la a la brunesa.
Pelau i tallau a la brunesa el carabassó.
Amaniu-ho tot amb oli de Mallorca i la sal.
Muntatge
Coriandre fresc
Sal amb taronja
Galetes d’oli
Disposau un punt de crema sobre cada galeta, a damunt, un bocí de bacallà confitat, una fulla de coriandre, una làmina d’all i l’ensalada de carabassó i tomàtiga.
Recepte aportada pel Consell Regulador de la DOP Oli de Mallorca i realitzada per Ricardo Rossi