Gastronomia
Sobrassada de Mallorca
SARDINES FREGIDES AMB SOBRASSADA (NOVA)
: Entrant | : 4 | : Baixa
Ingredients

(per a quatre comensals):

 

200 g de Sobrassada de Mallorca

16 peces de sardina de mida mitjana

2 ous

Farina fluixa

Pa ratllat

Oli d’oliva per fregir

Sal i pebre

Preparació

Traieu el cap i l’espina central del peix un cop eliminades les escates. Netejau el peix amb aigua abundant i eixugau-lo amb l’ajuda d’un pedaç o paper de cuina. Condimentau-lo amb una mica de sal i pebre. Disposau-hi al centre petits trossos de Sobrassada de Mallorca, procurant que ocupin el lloc de l’espina central.

 

Uniu les dues supremes del peix, donant-hi la forma primitiva de la sardina. Passau el peix per farina, després per ou batut i, finalment, per pa ratllat. Fregiu les sardines amb l’oli d’oliva en una paella.

 

Serviu el peix, un cop fregit, acompanyat d’una amanida d’endívies.

Presentació

Recepta aportada pel Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca

Sardines fregides amb sobrassada (NOVA) - Receptes - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca - Cuiners - Gastronomia - Illes Balears - Productes agroalimentaris, denominacions d'origen i gastronomia balear
Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca
C/ Cuba, 2 Bajo 07006 EL MOLINAR (Palma de Mallorca)
Tel: 971 25 61 84
correo@sobrasadademallorca.org www.sobrasadademallorca.org
Logo Govern