Indicacions Geogràfiques Protegides
Sobrassada de Mallorca

Embotit amb indicació geogràfica protegida. Producte carni cru madurat, elaborat amb carns seleccionades de porc, picades, condimentades amb pebre vermell, sal i espècies, embotit en budells i madurat lentament i acuradament segons l'experiència adquirida de generació en generació. El tast és bla i agradable i les espècies hi són presents en el regust.

Ensaïmada de Mallorca

Producte amb indicació geogràfica protegida, definit per Josep Pla com "la cosa més lleugera, aèria i delicada de la rebosteria d'aquest país". La seva singular forma d'espiral la diferencia de qualsevol altre pastís. Es presenta en diferents mides i pot ser llisa o farcida de cabell d'àngel.

Ametlla de Mallorca
“Almendra de Mallorca”, “Almendra Mallorquina”, “Ametlla de Mallorca” o “Ametlla Mallorquina” són els noms pels quals es coneix el fruit de l’ametller (Prunus amygdalus), tradicional de l’illa de Mallorca, que es destina al consum humà i que es presenta cru o torrat, amb o sense pell.
Oli d'Eivissa
L’Oli d’Eivissa és un oli d’oliva verge extra obtingut exclusivament per procediments mecànics dels fruits de l’olivera (Olea europea, L.). Són olis afruitats verds, d’intensitat mitjana o intensa. En boca presenten un nivell d’amargor i de picantor entre lleugera i mitjana.
Oli de Menorca
L’ "Oli de Menorca / Aceite de Menorca” és un oli d’oliva verge extra ecològic, o en conversió, obtingut del fruit de l’olivera (Olea europaea, L.) exclusivament per procediments mecànics. És un oli afruitat verd, d’intensitat mitjana o alta i en boca presenta sabors amargs i sensacions picants, entre lleugers i mitjans. Aquestes característiques permeten classificar-lo com a un oli equilibrat.
Logo Govern