Denominacions d'Origen

Vins amb denominació d'origen diferenciats i distingits de tipus negre, rosat, blanc i espumós. Són elaborats principalment amb raïms de les varietats autòctones manto negre i moll. Els vins negres són d'elevada graduació, de forta personalitat, amb cos, ben equilibrats i aptes per a la maduració. Els vins blancs són diferenciats, delicats i afruitats.

Vins amb denominació d'origen negres, rosats, blancs, espumosos, d'agulla i de licor, de fama reconeguda. Són elaborats amb les següents varietats negres: callet, fogoneu, ull de llebre, manto negre, monestrell, cabernet sauvignon, merlot, sirà gorgollassa i pinot noir i amb les varietats blanques: chardonnay, moll, macabeu, parellada, moscatell, giró ros, viognier i riesling.

Vins de la Terra

Vins de la terra elaborats amb les varietats blanques moll, chardonnay, macabeu, malvasia, moscatell d'Alexandria, moscatell de gra menut , parellada, riesling, viognier i sauvignon blanc; i amb les varietats negres callet, manto negre, fogoneu, monestrell, cabernet sauvignon, merlot, sirà, ull de llebre i pinot noir.

Indicació geogràfica utilitzada per designar els vins tradicionals de l'illa d'Eivissa. Són vins elaborats amb les varietats negres: monestrell, ull de llebre, merlot, cabernet sauvignon i sirà, i amb les varietats blanques macabeu, chardonnay, moscatell d'Alexandria, moscatell de gra menut, parellada i malvasia.

Vins de la terra identificats amb la indicació geogràfica Illa de Menorca. Són vins elaborats amb les varietats blanques chardonnay, macabeu, malvasia, moscatell d'Alexandria, parellada i moll, i amb les varietats negres cabernet sauvignon, merlot, monestrell, sirà i ull de llebre.

Vins de la terra elaborats amb les varietats blanques chardonnay, macabeu, malvasia, moscatell d'Alexandria, moscatell de gra menut, parellada, moll i sauvignon blanc, i amb les varietats negres cabernet sauvignon, callet, manto negre, merlot, monestrell, sirà i ull de llebre.

Indicació geogràfica utilitzada per designar els vins tradicionals de l'illa de Formentera. Són vins elaborats amb les varietats negres: monestrell, fogoneu, ull de llebre, cabernet sauvignon i merlot i amb les varietats blanques: malvasia, premsal blanc, chardonnay, viognier, garnatxa blanca i moscatell de gra menut.

Vins de la terra elaborats a l’illa de Mallorca a partir de les varietats de raïm blanques prensal (moll), chardonnay, macabeu, malvasia, moscatell d’Alexandria, moscatell de gra menut, parellada, riesling, sauvignon blanc, viognier i giró ros; i a partir de les varietats negres callet, manto negre, cabernet sauvignon, fogoneu, merlot, monestrell, sirà, ull de llebre, pinot noir i gorgollassa.

Logo Govern